LED LICHT NU NOG AANTREKKELIJKER

Duurzaam ondernemen is een steeds belangrijker onderwerp binnen onze maatschappij. Daarbij wordt het ook door de overheid door middel van fiscale investeringsregelingen aantrekkelijker gemaakt om te investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen.

Veel ondernemers in onze branche denken hierbij gelijk aan een elektrische auto of bus. Maar heb je er wel eens aan gedacht dat ook de aanschaf van LED licht een milieuvriendelijke investering is? Als je uitgaat van de hoeveelheid opgebracht licht dan is het verschil tussen een 1KW PC en een 70watt LEDFresnel PC bijna 85%!

En wat dacht je van het omruilen van je oude gloeilicht naar LED licht?

Zeker met de huidige energieprijzen is energiebesparing vaak het belangrijkste argument waarom mensen overstappen op LED licht, en ook vanuit de overheid wordt dit steeds meer gestimuleerd. Als je nu in energiebesparende bedrijfsmiddelen investeert kun je in aanmerking komen voor verschillende regelingen, waaronder de EIA (Energie-Investeringsaftrek). Hierdoor gaan niet alleen de energiekosten omlaag, maar deze regeling zorgt er ook voor dat je 45,5% van de investeringskosten kan aftrekken.

Kijk voor deze regeling even op deze link.

Daarnaast stelt de overheid vanaf 1 januari 2023 het energielabel C verplicht voor alle gebouwen vanaf 100 vierkante meter. Het is bedoeld om ondernemers te stimuleren gebruik te maken van duurzame energie en daarmee in te zetten op energiebesparing.

Naast bedrijven geldt dit ook voor alle theaters en podia in Nederland. Zo wordt ook studio De Vioolkist volledig belicht met hoge kwalitatieve LED-verlichting.

Wij kunnen je hierin helpen met een omruilplan of een investeringsspreiding voor deze milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het stapsgewijs omruilen van je lichtplafond. Je bespaart niet alleen meer dan 60% op je stroomverbruik maar ook op de kosten van je luchtverversing en airconditioning.

Bel ons gerust voor meer uitleg of kom langs!